Geschiedenis

In 1977 besloot Willem Wille om voor zichzelf te beginnen als ervaren carrosseriebouwer. Dat was de start van Willem Wille Carrosserie. Dankzij het vakwerk en de verkoop kwaliteit van Willem nam het aantal opdrachten snel toe. De eerste medewerkers kwamen in dienst. Na enkele verhuizingen is uiteindelijk het huidige pand aan de Handelsweg in Barneveld betrokken.

In die tijd kwamen er steeds meer autolaadkranen op de markt. Dat paste goed bij de carrosserie werkzaamheden van Willem Wille Carrosserie. Al snel werd Willem Wille Carrosserie dealer van het gerenommeerde merk HIAB.
Hierdoor groeiden de hydrauliek werkzaamheden hard en werd aan de overkant van de straat een nieuwe hal gebouwd voor reparatie, onderhoud en keuring van autolaadkranen, afzetsystemen, meeneemheftrucks, laadkleppen, etc.

Wille wordt steeds meer een merk. Onder het Wille logo komt de tekst Carrosserie en Hydrauliek. De reden hiervoor is dat naast carrosseriewerkzaamheden, hydrauliek steeds belangrijker is geworden voor Wille. De technische kennis en ervaring van het bedrijf worden daarmee beter uitgedrukt.